недеља, 8. јун 2014.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST BEOGRADSKOG AFORISTIČARSKOG KRUGA

MEĐUNARODNA NAGRADA NAŠIM SATIRIČARIMA U LIBANU


Beograd, 8. jun 2014. - Srpski satiričari Slobodan Simić iz Beograda i Milan Todorov iz Novog Sada ovogodišnji su dobitnici književne nagrade za kreativnost, koju dodeljuje Fondacija „Nadži Naman“ iz Libana. Ovo priznanje ustanovljeno je 2002. godine i dodeljuje se u tri kategorije, kako se navodi u obrazloženju „autorima najemancipovanijih književnih dela u sadržaju i stilu, a sa ciljem da se ožive i razvijaju ljudske vrednosti“.
Simić i Todorov su naši poznati autori aforizama i priča, među vodećim su srpskim satiričarima po broju i kvalitetu objavljenih knjiga, dobitnici su svih najznačajnijih priznanja za satiričnu književnost u Srbiji i regionu i članovi su Beogradskog aforističarskog kruga.
Među nagrađenima su još dvojica članova Beogradskog aforističarskog kruga iz Crne Gore - Savo Martinović iz Danilovgrada, koji je poneo počasnu nagradu „Nadži Naman“ za ukupno književno stvaralaštvo i Bojan Rajević iz Cetinja, dobitnik nagrade za zasluge.
Satiričari iz Srbije i Crne Gore dobijaju priznanje koje se sastoji od plakete, sertifikata da su počasni članovi „Kuće kulture Nadži Naman“ i objavljenih radova na arapskom, engleskom, francuskom i maternjem jeziku u almanahu Fondacije, koji će biti štampan u avgustu ove godine.
Na ovogodišnjem konkursu za prestižno priznanje „Fondacije Nadži Naman“ učestvovao je 1.681 pisac iz pedeset osam zemalja sveta, sa četiri kontinenta, koji pišu na dvadeset pet jezika i dijalekata, a laureati su postali njih 67. Priznanje ove godine odlazi dramskim piscima, autorima za decu, prevodiocima, pesnicima, aforističarima, romanopiscima i književnim kritičarima iz Obale Slonovače, Švajcarske, Venecuele, Italije, Poljske, Perua, Rumunije, Maroka, Jemena, Kine, Španije, Iraka i drugih zemalja.(kraj)


BEOGRADSKI AFORISTIČARSKI KRUG
Zamenik predsednika

Aleksandar Čotrić

Нема коментара:

Постави коментар