петак, 4. новембар 2011.

SAVREMENA SRPSKA SATIRIČNA PRIČA (27)

ALEKSANDAR ČOTRIĆ
NAGRADE



Sa Mirkom Škorićem, predsednikom žirija nagrade „Zlatno pero“ video sam se danas na ručku u restoranu „Perper“. Ponudio sam se da mu zaposlim kćerku Veru, koja već šest godina ne radi, u trgovinskom preduzeću u kojem je direktor moj kum Pera zvani Glavonja. Mirko mi je onda u poverenju rekao da imam najveće izglede da dobijem nagradu kada se žiri bude sastao iduće nedelje.
Pre dva dana video sam se na piću u hotelu „Hajat“ sa dvojicom članova žirija za prestižnu nagradu društva pisaca „Književni pečat“. Najavio sam da ću im preko moje firme omogućiti da besplatno otputuju na more u Herceg Novi i odmore se sedam dana. Na to su uzvratili obećanjem da računam na njihove sigurne glasove sledećeg meseca prilikom odlučivanja o laureatu književne nagrade.
Prošle nedelje telefonom sam dugo razgovarao sa Gradimirom Dragićem, glavnim urednikom „Glasnika“ koji dodeljuje godišnju književnu nagradu „Srpska lira“. Rekao sam da mogu da im pomognem da se umanji porez koji plaćaju državi, i to preko druga iz detinjstva Bore Mahera, koji je načelnik u Upravi prihoda. Na to je Dragić sam predložio da ove jeseni upravo ja dobijem njihovu nagradu.
Mnogo sam angažovan na književnom planu. Sastajem se sa piscima, organizujem im promocije, obezbeđujem intervjue, pronalazim izdavače i sponzore... Iako imam puno obaveza od jutra do večeri, nadam se da ću pronaći vremena da posle prve, napišem još jednu priču.

Нема коментара:

Постави коментар