субота, 19. април 2014.

DUŠAN PUAČA: NAŠI UNIVERZITETI

Ako se malo vratimo u prošlost, doći ćemo do zanimljivih i korisnih saznanja. Za vreme Kraljevine Jugoslavije komunisti su se ozbiljno pripremali za preuzimanje vlasti nakon izvedene revolucije. S obzirom da su imali ozbiljne protivnike, završavali su često u zatvoru. Tu su formirani crveni univerziteti, koji su predstavljali obuku, političke i moralne pripreme za preuzimanje vlasti. Mora se reći da je to bilo veoma uspešno.
I nešto mi pade na pamet šta bi sada trebalo činiti. Analogija.
Kandidati za političke funkcije, odnosno svi aspiranti za bavljenje politikom, trebalo bi prvo da odrobijaju bar godinu dana, radi sticanja potrebne podobnosti i kvalifikacija.
Naravno, tu bi bila neophodna obuka i završni test sa utvrđenim programom.
Političar je čovek posebnog kova. Kada bude izabran, može se naći u raznim situacijama i mora da zna kako da iz njih izađe bez da tako kažem gubitaka. Politika u vidu zanata.
Kako napraviti pravog, beskompromisnog političara.
Prvo: Zatvor robijati u samici, izolovan od ostalih kandidata.
Drugo: Političaru oduzeti mobilni telefon, kaiš, pertle na cipelama i moguće opijate.
Treće: Već prvu noć stari oprobani test: staviti mu ispod dušeka zrno graška. Ako ga bude žuljalo, odmah eliminacija. Preosetljiv.
Četvrto: Posle nedelju dana staviti mu ispod dušeka biračke spiskove,  uz zvučne efekte sa predizbornih mitinga. Ako  bude reagovao, eliminacija. Preosetljivost nije vrlina nego mana.
Peto: Na pola odsluženja (ako do tada ne bude eliminisan) staviti mu ispod dušeka kofer sa novcem. Ako ga bude žuljalo, eliminacija. Staviti u kofer lažni novac, za svaki slučaj.
Šesto: Pri kraju robijanja poslednji test:  u sobu mu ubaciti mobilni telefon sa brojevima poznatih tajkuna. Ako ga ne bude koristio, eliminacija. Ne može se vladati bez veza sa tajkinima.

E, ako sve testove prođe i odleži jednogodišnji zatvor, budući političar je okaljen i osposobljen sa odgovorne funkcije u zemlji Srbiji. Sertifikat je samo papir koji to potvrđuje.

Нема коментара:

Постави коментар