четвртак, 31. децембар 2015.

MILAN TODOROV: KUDA VEČERAS ILI GDE DA SE NOSIMO







Novosađani imaju širok izbor.
Večeras će na Trgu slobode biti organizovan svečani doček Nove godine.
Program ispred Gradske kuće počinje u 20 časova nastupom potpuno nepoznatog ženskog benda "Tange i tamponi", a u 21 čas pozornicu preuzima anonimna  banjalučka "Рок литургија“. Ispred Gradske kuće od 22:30 časova sviraju odavno zaboravljeni "Love Hunters", a pred ponoć od 23:30 pred Novosađane izlazi demode grupa "Van Gog". Na prelasku u 2016. godinu u centru će biti organizovan standardno banalan vatromet.  Deplasirani "Van Gog" će svirati i posle ponoći, a pijani "Napredni Parti Brejkers" izlaze na binu u 1.15 i najavljeno je da će, ukoliko na trgu uopšte bude bilo publike, svirati sve do pola tri ujutru, odnosno dok im ne dokurči.

Takođe, svečani program će biti organizovan i u Katoličkoj porti gde će tokom cele večeri ugledni sveštenici zabavljati mlade dečake.

Kažimo da je za 1. januar u podne u saletli Dunavskog parka planiran nastup egzibicionističkog "Camerata  Voajero“, kao i da Grad organizuje i doček Nove godine po Julijanskom kalendaru 13. januara sa probranim četničko-nedićevsko-ljotićevskim ansamblima.
Novosađane koji su, nažalost, drugih veroispovsti, zabavljaće nacionalni tranvestit Goran Bregović, zatim slovenački guzičar Magnum koji će nastupiti sa časnim srpskim vojnim orkestrom " Bata Gaša“ i tamburaški orkestar "Zora je svanula, ali uskoro ima tek da pukne“.

Koliko će ova dva dočeka koštati nije poznato, a iz Gradske kuće je samo saopšteno da će kompletan iznos za nastupe izvođača, kao i ostale troškove platiti sponzori vladajuće partije, odnosno kompanije koje će se oglašavati tokom "najluđe noći" da bi i u narednoj godini dobijale nameštene tendere.

Za novogodišnju noć u Novom Sadu je najavljeno suvo i hladno, rizling vreme, sa temperaturom i do -5°C.

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, zaboravljena  Galerija Matice srpske  neće raditi, po već ustaljenom kulturnom kalendaru.

Muzej Vojvodine će biti zatvoren 1. i 7. januara za sve, pa čak i pripadnike stranaka autonomaške provinijencije, dok će 2. januara muzej veći deo dana i noći takođe biti zatvoren.

U petak i subotu (1. i 2. januar) Gradska  Biblioteka ( sve velikim slovima!) neće raditi. Prvi radni dan nakon praznika biće - kad bude.

Bazen na Spensu danas neće raditi, te će redovni posetioci, silom prilika, posle dužeg vremena morati da se okupaju kod kuće.



Нема коментара:

Постави коментар