уторак, 19. новембар 2013.

MILAN BEŠTIĆ: ČEKAONICA

PATRIOTSKA ORNITOLOGIJA

Turdus merula je latinski naziv za pticu koja je dobila ime po Kosovu i Metohiji. Pogrešan je i naziv kos, ali je bio veliki pritisak Vatikana i njegovih satelita da se prihvati doslovan prevod sa latinskog. Mi, naravno, nikada nećemo pristati na to ime. Za nas postoji jedino i samo  KOSOVO I METOHIJA. i ta ptica će zauvek ostati u sastavu tamošnje faune.

EDUKACIJA

Teška vremena. Utanjila kinta. Mora nešto da se smisli. Ono sa zaštitom kućnh ljubimaca, to je puklo. Fondacija za borbu protiv bolesti mokraćne bešike beše neko vreme aktuelna, ali to je bila sitna lova. Centar za demokratsku edukaciju je stvar prošlosti.
Aman, kada će neki novi rat, pa da budem protiv rata


DEKADNI SISTEM

Pred Smiljom je jedan Slaviša neoprezno rekao da su dva i dva četiri. I to on koji joj se, kako se to kaže, nije dopadao. Žlezde joj nisu lučile željenim kapacitetom. Nasuprot njemu, Velimir je kao rezulatat tog matematičkog zadatka nudio mnogo više, a o radu žlezda da i ne govorimo.
Eno Smilje već treću deceniju (opet taj zločesti dekadni sistem) sa sličnim žlezdušama u Veljinoj Čekaonici! Za uvođenje sistema koji će biti pravedniji od dekadnog, treba vremena, a upravo čekaonica to omogućava!





!

Нема коментара:

Постави коментар