четвртак, 6. јун 2024.

MILAN TODOROV: JAKOST

 

Stucao si toliko godina u guzicu a ne znaš šta znači kad se rukuješ sa devojkom pa joj ovako pipneš dlan srednjim prstom.Onim.”

Kojim?”

Ovim ljubavnim.”

Šta ti je to?”

Ništa. Nisam imao baš puno sreće.Znaš, žene sve razumeju, ali se prave da ne razumeju. Naročito da ne razumeju muške ponude. A htele bi i one, ali se plaše.”

Čega se plaše?”

Ti baš ništa ne znaš o ženama. Plaše se da ćeš pomisliti kako su lake, da svima daju, da pristaju svakome. Eto. Imaš neku u vidu?”

Možda.”

Kako možda? Da ili ne?”

Šta ja znam. Ponekad mislim da, a ponekad ne”

Igra se sa tobom.”

Mnogo je mlađa. Nisam ja za nju”

Zašto ne bi bio? Život je brutalan, ali samo ako ne učestvuješ.”

Ne znam.”

Je l možeš još?”

Šta?”

Pa one stvari.”

Ne znam.”

Čoveće!”

Mislim nije baš srećna.”

“Kako?”

Menja muškarce. Izgleda voli mlađe.”


“Koliko mlađe?”

Recimo deset ili više godina.”

I menja ih?”

Menja.”

Klinci.”

Hoćeš još jedno pivo?”

Neću.”

Ne znaš ti šta je život. Evo, zapisaću ti moj broj telefona. Ako ti zatreba neki savet samo mi pošalji poruku.”

Kakvu poruku?”

O ženskama, na primer. Ne moraju da budu mnogo zgodne.”

Poslaću.”

Vidiš, ja nemam kome da pošaljem poruku? Nemam kome da se žalim. A kad čovek nema kome da se žali onda je najjači. Sad idem.”

Čekaj, stani, voda je velika i mutna.”

Ne boj se. Idem da pišam. Volim da pišam u vodu koja teče. Ti stalno misliš da će neko da se ubije. Od kako te je ostavila, ne napustila, nego prepustila svetu tvoja jedina žena koju si imao u životu, ti misliš da je sve tragedija. Ali, zapamti. Nije! Život je najjači. Imaj to uvek na umu. Život pobeđuje, ali na kraju. Imaš oči. Gledaj. Žene su svuda oko tebe. U svetu ima više žena od muškaraca. Svet trenutno ima sedam i po milijardi ljudi. Četiri milijarde su žene. Crne, plave, riđokose. Neke se briju, a druge neguju pun žbun. Ovo je džungla. Budi Tarzan. Devojko da platim!”

Voleo sam je.”
“Izdržaćeš. Život je jači od svakog razlaza.”

Ali, mi se još nismo razišli. Mislim, nismo sasvim. Samo smo odvojili krevete. Ona spava u dnevnoj ,a ja u spavaćoj sobi.”

Konobarica je bila mlada, sitna i utegnuta u crnne teksas pantalone. Sedela je za pokrajnim stolom, nedaleko. Čula je ceo razgovor. Nije ni trepnula.






Нема коментара:

Постави коментар